Nieuwsbrief – Zorgapotheek De Korenaer – Den Haag

Zorgapotheek De Korenaer

Zorgapotheek De Korenaer

Loosduinse Hoofdstraat 15 2552 AA Den Haag Tel:070-7110290 Fax:070-3974780

Welkom bij Zorgapotheek De Korenaer

Zorgapotheek De Korenaer is er voor u. Wij doen er alles aan om u in een prettige sfeer zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo hebben wij plezier in ons werk en kunnen wij u optimaal ondersteunen, uiteraard altijd in samenwerking met uw (huis)arts. Bent u niet in staat om zelf naar ons toe te komen? Dan bezorgen wij de medicijnen aan huis.


Regel uw zorg wanneer het u uitkomt met MijnGezondheid.net

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online uw zorgzaken regelen bij uw apotheek.
Vindt hier meer informatie terug.

Nieuwsbrief

Binnenkort vindt u hier onze nieuwe nieuwsbrief.

Herhaalservice

Steeds meer van onze klanten vinden de weg naar onze herhaalservice. Deze bieden wij aan voor alle chronische herhaal-medicatie. U kunt zelf aangeven hoe vaak u uw medicijnen geleverd wilt hebben. Dit kan per maand of per kwartaal. De apotheek regelt de herhaalrecepten bij uw huisarts. Wel is het belangrijk om regelmatig een afspraak te maken met uw huisarts voor controle.

Bijvoorbeeld bij medicatie voor hoge bloeddruk, een schildklieraandoening, astma / copd en bij overige aandoeningen in overleg met uw huisarts.

Geneesmiddelen via internet

Tegenwoordig bieden verzekeraars ook aan sommige verzekerden een polis aan waarbij u de geneesmiddelen moet laten leveren via een internet apotheek. Op zich passend in deze tijd zult u denken – alleen geneesmiddelen zijn geen gewone voorwerpen zoals andere gebruiksartikelen voor het dagelijkse leven. Als u meerdere geneesmiddelen dagelijks moet gebruiken, is het belangrijk dat uw huisapotheek in samenwerking met uw huisarts op de hoogte is van al uw medicijngebruik. Alleen dan kan uw apotheek een goede medicatiebewaking garanderen. Deze  komt in het geding wanneer de eigen apotheek niet over een actueel en sluitend medicatieoverzicht beschikt bij een acute zorgvraag van de patiënt. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarnaast werken wij op het gebied van medicatie veiligheid nauw samen met uw huisarts in de wijk en ook met de specialisten in de ziekenhuizen.

Kriebelen of slijm

In de winter wordt er heel wat afgehoest. Hinderlijk, maar niet ernstig. Als u bij uw apotheek iets wilt halen tegen de hoest, krijgt u steevast de vraag: hoest met slijm of een droge (prikkel)hoest?

Hoesten vanwege geprikkelde slijmvliezen wordt vaak veroorzaakt door verkoudheid. Voor de hoest met slijm kunt u een verzachtend hoestdrankje nemen en bij vastzittend slijm een slijmoplossend middel. Stomen met heet water kan het slijm doen loskomen. Een droge hoest kan komen door roken, stof of overgevoeligheid voor een bepaalde stof. Huis-tuin-en-keuken-weldoeners zijn bijvoorbeeld dropjes, honing en warme dranken. Zorg ook voor een goede ventilatie. En uiteraard: niet roken.

Baby’s en kinderen en koorts

Baby’s en kinderen kunnen snel hoge koorts krijgen, die ook weer snel kan verdwijnen. Een kind met koorts hoeft niet in bed te blijven, maar zorg er wel voor dat het genoeg rust krijgt. Boven de 39 of 40 °C kun je kinderen eventueel een pijnstillend en koorstverlagend middel geven zoals paracetamol. Dit kan koortsstuipen voorkomen. Daarbij is het vooral belangrijk om het kind voldoende te laten drinken.

Vichy: nieuw product

Neovadiol magistral: een verzorgende dagcreme voor de huid na de menopauze. De huid heeft behoefte aan weefsel-en lipidenopbouw. Dit komt door huidverslapping dat verergerd word door uitdroging. Na 8 weken is het resultaat een soepele huid die extreem comfortabel aanvoelt.

Alle apothekers op een rijtje

  • Saskia van Romburgh
  • Mariëlle van der Meer
  • Serge Ramzan