Services – Zorgapotheek De Korenaer – Den Haag

Zorgapotheek De Korenaer

Zorgapotheek De Korenaer

Loosduinse Hoofdstraat 15 2552 AA Den Haag Tel:070-7110290 Fax:070-3974780

Welkom bij Zorgapotheek De Korenaer

Zorgapotheek De Korenaer is er voor u. Wij doen er alles aan om u in een prettige sfeer zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo hebben wij plezier in ons werk en kunnen wij u optimaal ondersteunen, uiteraard altijd in samenwerking met uw (huis)arts. Bent u niet in staat om zelf naar ons toe te komen? Dan bezorgen wij de medicijnen aan huis.


Regel uw zorg wanneer het u uitkomt met MijnGezondheid.net

Met MijnGezondheid.net kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week online uw zorgzaken regelen bij uw apotheek.
Vindt hier meer informatie terug.

Services

Zorgapotheek de Korenaer is er voor u. Wij doen er alles aan om u in een prettige sfeer zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo hebben wij plezier in ons werk en kunnen wij u optimaal ondersteunen, uiteraard altijd in samenwerking met uw (huis)arts. Bent u niet in staat om zelf naar ons toe te komen? Dan bezorgen wij de medicijnen aan huis.

Inloopspreekuur

Uw apotheek heeft een inloopspreekuur. Hier kunt u terecht met al uw vragen over uw medicijnen en hulpmiddelen, bijvoorbeeld over bijwerkingen en het gebruik van geneesmiddelen. Het gesprek met de apotheker vindt plaats in de spreekkamer. Uw privacy is gewaarborgd. Het inloopspreekuur is elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur.

Patiëntinformatie

Wij beschikken over een zeer ruim assortiment informatiefolders. Alle informatie, variërend van zelfzorg tot chronische aandoeningen, is in de apotheek verkrijgbaar. Ok vindt u op deze website informatie over ziekten en klachten, geneesmiddelen en digitale patiëntfolders.

Weekdoseersysteem

De juiste medicijnen op het juiste tijdstip
Ouderen wonen langer zelfstandig. Juist medicijngebruik kan daar een balngrijke bijdrage aan leveren. Soms moeten er vrij zware medicijnen of een combinatie van middelen worden gebruikt. Sommige mensen hebben moeite om de juiste medicijnen in te nemen in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment. Het weekdoseersysteem voor medicijnen, ook wel ‘Baxter-zakjes’ genoemd, zijn dan een goede oplossing.

Afzonderlijk en hygiënisch verpakt

In het weekdoseersysteem krijgt u uw medicijnen op een rol. Het enige wat u hoeft te doen, is op het juiste moment het bovenste zakje losscheuren, openmaken en uw medicijnen innemen. De kans op fouten is minimaal en professionele hulp is niet nodig.

Eenmalige eigen bijdrage

De toepassing van het weekdoseersysteem gebeurt in overleg met de patiënt, de huisarts en de apotheek. U krijgt een stevige kunststof houder voor de rol en een map met informatie over het systeem en de bijsluiters van uw medicijnen. Voor rolhouder en map vragen we een eenmalige eigen bijdrage van € 12,50. In de meeste gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de kosten van het systeem.

Wilt u meer weten over dit innovatieve en klantvriendelijke systeem? De medewerkers van de apotheek vertellen u er graag meer over.

Cholesterol en bloeddruk meten

In uw apotheek kunt u uw bloeddruk en het cholesterolgehalte in uw bloed laten meten. Zo bent u op de hoogte van twee belangrijke indicatoren van uw gezondheid. Wij vragen hiervoor een financiële bijdrage.

Inhalatie-instructie

Drie van de vier astma- en COPD-patiënten gebruiken hun inhalers niet op de juiste manier. De medicijnen werken daardoor niet goed. Wij kunnen u leren uw inhaler op een juiste manier te gebruiken. We hebben ook apparatuur om van tijd tot tijd te testen of u nog goed inhaleert.

Glucosemeters

Bij veel diabetespatiënten is het van groot belang het suikergehalte in het bloed nauwkeurig te meten. Er zijn verschillende bloedglucosemeters verkrijgbaar. Wij informeren u graag over het gebruik en adviseren welke meter het beste past bij uw situatie. Heeft u een keuze gemaakt, dan bieden wij een startpakket aan met een meter, naalden en teststrips.

Incontinentie

Incontinentie komt veel voor. Lange tijd was dit een taboe. Dit wordt gelukkig minder. En er is een breed assortiment producten beschikbaar dat u helpt ondanks uw incontinentie een zo normaal mogelijk leven te leiden. Wij adviseren u graag bij het maken van een keuze uit de beschikbare artikelen. Daarna kunt u een proefpakket meenemen om zelf uit te vinden welke producten het beste bij uw situatie passen.